Kuchnia Tajska
Kurs dla dorosłych
04 kwietnia 2019
Godzina: 17:00
Czas trwania: 3-4 H
Cena: 199 ZŁ / OSOBA

Co przyrządzimy?

  • Tom Yum – Bangkok
  • Krewetki w zielonym curry – Koh Puket
  • Pierś kaczki w czerwonym curry - Koh Mak
  • Kurczak kukurydziany w żółtym curry – Koh Phi Phi
  • Marynowane tofu z warzywami Stir Fry – Koh Lanta
  • Mango sticky rise – Ranong
  • Thai tea - Sukhumvit soi 11

Informacje

Kuchnia Tajska przypomina mi z las palmowy i błękitną wodą na wyspach. Dla mnie osobiście to wyprawa po smaki nieznane i egzotyczne. Tajska kuchnia jest słodka, czasem kwaśna, czasem gorzka. Jest łagodna i piekielnie ostra. Ja wybieram na ostro, uwielbiam chrupkość warzyw. Prostota, z jaka Tajowie przyrządzają jedzenie porywa i zniewala na zawsze. Polecam tę podróż  

Hubert Kowalik / instruktor nurkowania 
 

 

KUBA SKARŻYńsKI

Mistrz ognistego woka, artysta tepana i prekursor kreatywnych noodli. Zaczynał od pomocy przy mieszaniu domowego ciasta, spędzając w kuchni większość wolnego czasu. 5 lat w londyńskim Wagamama (z japońskiego - 'niegrzeczne dziecko”), obecnie na stałe w Sushi Garden. Pasjonat wyzwań bez zahamowań, a w szczególności rowerowego 'ostrego koła’.