Smaki Francji
Kurs dla dorosłych
26 lutego 2019
Godzina: 17:30
Czas trwania: 3-4 H
Cena: 199 ZŁ / OSOBA

Menu

  • Delikatny camemmbert w kruchym cieście filo z aksamitnym sosem z dzikiej róży i zurawiny.
  • Lasyczna cebulowa podlewana winem zapieczona na grzance z serem emmentaler i świerzym tymiankiem.
  • Hiszpanskie małże w prostej odslonie z zaskakującym połączeniem.
  • Creppes suzettee cieniutkie nalesniki w połączeniu z filetowana pomarańczą i likierem.

Informacje

Kuchnia francuska urzeka kulinarnym kunsztem i różnorodnością wyszukanych smaków. Proste formy i zawsze świeże składniki w fantazyjnych zestawieniach. Niecodziennie dla codziennego podniebienia, w klasycznych i nowoczesnych odsłonach, w wykwintnej formie.

Wspólnie weźmiemy udział w przyrządzaniu wszystkich dań z menu. Jedno, losowo wybrane, każdy z uczestników przygotuje samodzielnie w dwuosobowym zespole.

 

Bartek Bursztyński

Inspirują go zmienne pory roku. I składniki wyjątkowe dla każdego miesiąca. Z nich tworzy i gotuje wymyślnym sposobem, najchętniej po polsku lub po francusku. Uwielbia jeść. Koniecznie z niecodziennym smakiem i przy akompaniamencie ulubionej muzki.