Smaki Francji
Kurs dla dorosłych
23 października 2019
Godzina: 17:00
Czas trwania: 3-4 H
Cena: 199 ZŁ / OSOBA

Nowe menu

  • Francuska zupa cebulowa na bazie białego wina.
  • Mule z serem roquefort.
  • Polędwiczki wieprzowe sous vide
  • Tarta tatin w solonym karmelu, z prażonymi orzechami.
  • Krem brulee

Informacje

Kuchnia francuska urzeka kulinarnym kunsztem i różnorodnością wyszukanych smaków. Proste formy i zawsze świeże składniki w fantazyjnych zestawieniach. Niecodziennie dla codziennego podniebienia, w klasycznych i nowoczesnych odsłonach, w wykwintnej formie.

Wspólnie weźmiemy udział w przyrządzaniu wszystkich dań z menu. Jedno, losowo wybrane, każdy z uczestników przygotuje samodzielnie w dwuosobowym zespole.

 

Bartek Bursztyński

Inspirują go zmienne pory roku. I składniki wyjątkowe dla każdego miesiąca. Z nich tworzy i gotuje wymyślnym sposobem, najchętniej po polsku lub po francusku. Uwielbia jeść. Koniecznie z niecodziennym smakiem i przy akompaniamencie ulubionej muzki.