Smaki Włoch
Kurs dla dorosłych
21 listopada 2019
Godzina: 17:00
Czas trwania: 3-4 H
Cena: 199 ZŁ / OSOBA

Co przyrządzimy?

  • krewetki pieczone w alioli, na francuskiej bagietce, z pepperoncino i świeżą pietruszką
  • caponata z bakłażanów z pomidorami i oliwkami
  • ravioli z serkiem ricotta i szalotkami, z sosem carbonara
  • zapiekane kulki z łososia z serkiem fromage i świeżymi ziołami
  • saltimbocca alla romana: schab zapiekany z szynką parmeńską i szałwią, podduszany w białym winie
  • czekoladowe trufle i praliny z mascarpone

Informacje

Kuchnia włoska swoim niepowtarzalnym smakiem podbiła kulinarny świat. Choć bazuje na prostych i sprawdzonych przepisach, w jej przygotowanie wkłada się mnóstwo serca i zaangażowania. Odkryjemy tajniki przyrządzania potraw rodem z najbardziej popularnych, kulinarnych zakątków. Gotowanie w iście włoskim stylu!

Wspólnie weźmiemy udział w przyrządzaniu wszystkich dań z menu. Jedno, losowo wybrane, każdy z uczestników przygotuje samodzielnie w dwuosobowym zespole.


Patryk Młynarczyk

'Z ziemi włoskiej do Polski’. Sercem oddany Italii, miłośnik naturalnych, sezonowych smaków, swoje doświdczenie zdobywał w Polsce i za granicą. Uwielbia kuchnię nowoczesną, z gotowaniem sous-vide oraz w azocie, bo… ‚cooking is fun!’.