Solidna porcja mięsa
Kurs dla dorosłych
21 lutego 2019
Godzina: 17:30
Czas trwania: 3-4 H
Cena: 199 ZŁ / OSOBA

Menu

  • omówienie i przygotowanie mięsa wołowego
  • teoria i techniki przyrządzania steków
  • techniki przyrządzania wołowego mięsa siekanego i mielonego
  • przygotowanie klasycznych sosów
  • niekonwencjonalne sposoby podania ziemniaków

Informacje

Mięso to podstawa. Owszem, można bez, przywykliśmy jednak, iż definiuje smak większości znanych nam potraw. Steki zaś to iście królewski, mięsny, kulinarny kunszt. W Papryce do odkrycia dla każdego.

Solidna porcja mięsa to nowy cykl zajęć, na których nauczymy się, w jaki sposób przygotować, przyrządzić oraz odpowiednio podać ulubione potrawy mięsne wraz z wyśmienitymi dodatkami.

 

Bartek Bursztyński

Inspirują go zmienne pory roku. I składniki wyjątkowe dla każdego miesiąca. Z nich tworzy i gotuje wymyślnym sposobem, najchętniej po polsku lub po francusku. Uwielbia jeść. Koniecznie z niecodziennym smakiem i przy akompaniamencie ulubionej muzki.