Sushi dla początkujacych
Kurs dla dorosłych
27 lutego 2019
Godzina: 17:30
Czas trwania: 3-4 H
Cena: 199 ZŁ / OSOBA

Program zajęć

Przygotowania ( PREP)
  • Omówienie i przygotowanie ryżu
  • krojenie warzyw: ogóreka, awokado, rzodkwi, papryki
  • rozrabianie wasabi
  • przygotowanie tataru z łososia
przygotowanie sushi:
  • hosomak (łosoś, awokado)
  • futomak (łosoś, krewetka w tempurze)
  • uramaki (california, Sałatka z surimi)
  • nigiri x4

Informacje

Sushi z Japonią kojarzy się najbardziej, choć tak naprawdę pochodzi z Chin. Różnorodność form, nieograniczone kompozycje smaków oraz uznane w tradycji sposoby podania tworzą spójnie wyśmienity przykład kulinarnej sztuki. 

Zajęcia z cyklu oryginalnej, japońskiej kuchni sushi, na których zgłębimy wspólnie tajemnice przyrządzania i serwowania tego tradycyjnego specjału.

 

KUBA DANIELSKI

Kuba lubi “dać po garach”! Ale takich prawdziwych, perkusyjnych, najchętniej z powerem i najchętniej na żywo. Poza tym świetnie gotuje, eksperymentując odważnie z nieodkrytymi stylami i orientalnymi smakami. Sushi to jego szczególna kulinarna pasja. Poświęca się jej codziennie, chyba że zdobywa akurat ulubiony górski szczyt.