Sushi dla początkujacych
Kurs dla dorosłych
26 czerwca 2019
Godzina: 17:00
Czas trwania: 3-4 H
Cena: 199 ZŁ / OSOBA

Czego się nauczymy?

Przygotowania (prep):
  • omówienia i przygotowania ryżu
  • krojenia warzyw: ogórka, awokado, rzodkwi, papryki
  • rozrabiania wasabi
  • przygotowania tataru z łososia
Przyrządzania sushi:
  • hosomaki (łosoś, awokado)
  • futomaki (łosoś, krewetka w tempurze)
  • uramaki (california, sałatka z surimi)
  • nigiri

Informacje

Sushi z Japonią kojarzy się najbardziej, choć tak naprawdę pochodzi z Chin. Różnorodność form, nieograniczone kompozycje smaków oraz uznane w tradycji sposoby podania tworzą spójnie wyśmienity przykład kulinarnej sztuki. 

Zajęcia z cyklu oryginalnej, japońskiej kuchni sushi, na których zgłębimy wspólnie tajemnice przyrządzania i serwowania tego tradycyjnego specjału.

 

MATEUSZ RESZKOWSKI

Pasję i wprawę w kuchni japońskiej przedłożył nad cukiernicze zajęcie. I słusznie, bo sushi to jego ulubiona sztuka. Fantazyjne, precyzyjnie zdobione rolki w zjawiskowych zestawach budzą podziw. Wspina się z powodzeniem w kulinarnej karierze, ale też na skałkach, dla chwili wyczynowego relaksu. Pełnia szczęścia? Podróże z rodziną, ‚stopem', pod namiotem.
Rezerwacja
Zasady, co do zasady, akceptuję i oświadczam, że przeczytane zostały starannie. Wszystko wiem i wszystko rozumiem. Mogę gotować!

Czas do kiedy można było zarezerwować wydarzenie właśnie przeminął.

Sprawdź pozostałe terminy. Wolne miejsca czekają!

Niestety nie mamy aż tylu wolnych miejsc na to wydarzenie. Spróbuj wprowadzić mniejszą ilość miejsc lub zadzwoń - chętnie pomożemy!

Sprawdź też pozostałe terminy. Wolne miejsca czekają!

Wyśmienicie, że chcesz do nas dołączyć! Aby zarezerwować, wypełnij formularz i wskaż ilość miejsc.
Sushi dla początkujacych
Kurs dla dorosłych
26 czerwca 2019
Godzina: 17:00
Czas trwania: 3-4 H
Cena: 199
Ilość miejsc  
Rezerwuj i zapłać