Sushi dla zaawansowanych
Kurs dla dorosłych
29 sierpnia 2019
Godzina: 15:30
Czas trwania: 5-6 H
Cena: 300 ZŁ / OSOBA

Program zajęć

Przygotowania (prep):
  • omówienia i przygotowania ryżu
  • przygotowania zalewy
  • krojenia warzyw: podstawowych i szczypioru (w lodzie)
  • rozrabiania wasabi
  • przygotowania tataru z łososia
  • smażenia tamago, date, krewetek w tempurze
  • gotowania krewetek
  • przygotowania tataki z tuńczyka
  • marynowania tataki w zalewie
Przyrządzania sushi:
  • hosomaki, futomaki, uramaki, nigiri
  • Tempura roll, Volcano roll, gunkan, Mexican roll.

Informacje

Sushi z Japonią kojarzy się najbardziej, choć tak naprawdę pochodzi z Chin. Różnorodność form, nieograniczone kompozycje smaków oraz uznane w tradycji sposoby podania tworzą spójnie wyśmienity przykład kulinarnej sztuki. 

Zajęcia z cyklu oryginalnej, japońskiej kuchni sushi, na których zgłębimy wspólnie tajemnice przyrządzania i serwowania tego tradycyjnego specjału.

 

KUBA DANIELSKI

Kuba lubi “dać po garach”! Ale takich prawdziwych, perkusyjnych, najchętniej z powerem i najchętniej na żywo. Poza tym świetnie gotuje, eksperymentując odważnie z nieodkrytymi stylami i orientalnymi smakami. Sushi to jego szczególna kulinarna pasja. Poświęca się jej codziennie, chyba że zdobywa akurat ulubiony górski szczyt.