Sushi kurs podstawowy-rozszerzony (II)
Kurs dla dorosłych
30 września 2020
Godzina: 16:00
Czas trwania: 5-6 H
Cena: 320 ZŁ / REZERWACJA

Program zajęć

Przygotowania (prep):
  • Omówienia i przygotowania ryżu
  • Przygotowania zalewy octowej
  • Omówienie i krojenie warzyw: (avokado,rzodkwi,ogórka,dyni)
  • Omówienie i rozrabnienie wasabi
  • Przygotowania tataru z tuńczyka
  • Gotowania krewetek na nigiri
  • Przygotowania tataki z łososia
  • Omówienie i marynowanie tproduktów
Przyrządzania sushi:
  • hosomaki, futomaki, uramaki, nigiri, gukany - 36 szt
  • Tempura roll z krewetką gotowaną na słodko - 5szt
  •  Volcano roll z tatarem z tuńczyka - 5szt
  • Rolka specjalna (dragon łosoś zuke) - 4szt
  • Przygotowanie indywidualnej rolki - 6 szt.

INFORMACJE

Sushi z Japonią kojarzy się najbardziej, choć tak naprawdę pochodzi z Chin. Różnorodność form, nieograniczone kompozycje smaków oraz uznane w tradycji sposoby podania tworzą spójnie wyśmienity przykład kulinarnej sztuki. 

Na zajęciach z cyklu oryginalnej, japońskiej kuchni sushi, zgłębimy wspólnie tajemnice przyrządzania i serwowania tego tradycyjnego specjału.
Sushi kurs rozszerzony to szkolenie również podstawowe, jednak w odróżnieniu sushi podstawowego (I) z naszej oferty, różni się czasem trwających zajęć, różnorodnością i ilością przyrządzonych rolek. Jest bogatszą wersją szkolenia podstawowego. 

MATEUSZ RESZKOWSKI

Pasję i wprawę w kuchni japońskiej przedłożył nad cukiernicze zajęcie. I słusznie, bo sushi to jego ulubiona sztuka. Fantazyjne, precyzyjnie zdobione rolki w zjawiskowych zestawach budzą podziw. Wspina się z powodzeniem w kulinarnej karierze, ale też na skałkach, dla chwili wyczynowego relaksu. Pełnia szczęścia? Podróże z rodziną, ‚stopem', pod namiotem.