INFORMACJE
Sushi z Japonią kojarzy się najbardziej, choć tak naprawdę pochodzi z Chin. Różnorodność form, nieograniczone kompozycje smaków oraz uznane w tradycji sposoby podania tworzą spójnie wyśmienity przykład kulinarnej sztuki.
Na zajęciach z cyklu oryginalnej, japońskiej kuchni sushi, zgłębimy wspólnie tajemnice przyrządzania i serwowania tego tradycyjnego specjału.
Sushi kurs rozszerzony to szkolenie również podstawowe, jednak w odróżnieniu od sushi podstawowego (I) z naszej oferty, różni się czasem trwających zajęć, różnorodnością i ilością przyrządzonych rolek. Jest bogatszą wersją szkolenia podstawowego.
MATEUSZ RESZKOWSKI
Pasję i wprawę w kuchni japońskiej przedłożył nad cukiernicze zajęcie. I słusznie, bo sushi to jego ulubiona sztuka. Fantazyjne, precyzyjnie zdobione rolki w zjawiskowych zestawach budzą podziw. Wspina się z powodzeniem w kulinarnej karierze, ale też na skałkach, dla chwili wyczynowego relaksu. Pełnia szczęścia? Podróże z rodziną, ‚stopem', pod namiotem.