Sushi kurs rozszerzony
Kurs dla dorosłych
10 czerwca 2020
Godzina: 16:00
Czas trwania: 5-6 H
Cena: 320 ZŁ / REZERWACJA

Program zajęć

Przygotowania (prep):
  • omówienia i przygotowania ryżu
  • przygotowania zalewy
  • krojenia warzyw: podstawowych i szczypioru (w lodzie)
  • rozrabiania wasabi
  • przygotowania tataru z łososia
  • smażenia tamago, date, krewetek w tempurze
  • gotowania krewetek
  • przygotowania tataki z tuńczyka
  • marynowania tataki w zalewie
Przyrządzania sushi:
  • hosomaki, futomaki, uramaki, nigiri
  • Tempura roll, Volcano roll, gunkan, Mexican roll.

Informacje

Sushi z Japonią kojarzy się najbardziej, choć tak naprawdę pochodzi z Chin. Różnorodność form, nieograniczone kompozycje smaków oraz uznane w tradycji sposoby podania tworzą spójnie wyśmienity przykład kulinarnej sztuki. 

Zajęcia z cyklu oryginalnej, japońskiej kuchni sushi, na których zgłębimy wspólnie tajemnice przyrządzania i serwowania tego tradycyjnego specjału.

MATEUSZ RESZKOWSKI

Pasję i wprawę w kuchni japońskiej przedłożył nad cukiernicze zajęcie. I słusznie, bo sushi to jego ulubiona sztuka. Fantazyjne, precyzyjnie zdobione rolki w zjawiskowych zestawach budzą podziw. Wspina się z powodzeniem w kulinarnej karierze, ale też na skałkach, dla chwili wyczynowego relaksu. Pełnia szczęścia? Podróże z rodziną, ‚stopem', pod namiotem.
Rezerwacja
Zasady, co do zasady, akceptuję i oświadczam, że przeczytane zostały starannie. Wszystko wiem i wszystko rozumiem. Mogę gotować!

Czas do kiedy można było zarezerwować wydarzenie właśnie przeminął.

Sprawdź pozostałe terminy. Wolne miejsca czekają!

Niestety nie mamy aż tylu wolnych miejsc na to wydarzenie. Spróbuj wprowadzić mniejszą ilość miejsc lub zadzwoń - chętnie pomożemy!

Sprawdź też pozostałe terminy. Wolne miejsca czekają!

Wyśmienicie, że chcesz do nas dołączyć! Aby zarezerwować, wypełnij formularz i wskaż ilość miejsc.
Sushi kurs rozszerzony
Kurs dla dorosłych
10 czerwca 2020
Godzina: 16:00
Czas trwania: 5-6 H
Cena: 320
Ilość miejsc  
Rezerwuj i zapłać