Sushi kurs rozszerzony (bezglutenowe)
Wynajem
26 września 2020
Godzina: 15:00
Czas trwania: 3-5
Cena: INDYWIDUALNIE

Czego się nauczymy?

Przygotowania (prep):
  • oprawiania fileta łososia
  • Przygotowania zalewy octowej
  • Omówienie i krojenie warzyw: (avokado,rzodkwi,ogórka,dyni)
  • Omówienie i rozrabnienie wasabi
  • Przygotowania tataru z tuńczyka
  • Gotowania krewetek na nigiri
  • Przygotowania tataki z łososia
  • Omówienie i marynowanie produktów
Przyrządzania sushi:
  • hosomaki,uramaki, nigiri,gucany - 22 szt
  • Tempura roll z krewetką gotowaną na słodko - 5szt
  •  Volcano roll z tatarem z tuńczyka - 5szt
  • Rolka specjalna (dragon łosoś zuke) - 4szt
  • Przygotowanie indywidualnej rolki - 6 szt.

INFORMACJE

Dieta bezglutenowa to nie tylko kulinarna moda! To także jedyny skuteczny lek dla osób chorych na celiakię. Wraz ze stowarzyszeniem „Przekreślony Kłos” z Bydgoszczy przygotowaliśmy cykl kulinarnych spotkań, na których nauczymy się przyrządzać przepyszne i inspirujące dania bez odrobiny glutenu. Udowodnimy, że są nie tylko bezpieczne oraz zdrowe, ale i wyjątkowo apetyczne!

Głównym celem stowarzyszenia jest wyrównanie startu oraz życiowych szans osobom chorym, borykającym się z codziennymi trudnościami i brakiem dostępu do fachowej wiedzy, a nawet ze społeczną obojętnością na zagadnienia związane z tą niełatwą, przewlekłą chorobą.